fredag 22. mars 2013

Etter operasjonen (gastric bypass)

MINNER OM KONKURRANSE, LOGG DEG INN HER OG MELD DEG PÅ!

Nå er det snart gått 1 år siden min operasjon som ble utført 25.April.2012.
Dette året har gått ekstremt fort. Jeg har gått ned en god del kilo siden den datoen i fjor.
Nå står jeg i ro på vekten, ligger i dag på 98 kilo og klager ikke på det! Ønsker selvfølgelig og gå ned minst 10-15 kilo til, men slanking og graviditet passer ikke sammen. Så jeg gjør fint lite nå når jeg er gravid! Babyèn i første rekke så kommer slankinga når babyèn er kommet ut (til sommeren).
 
Har vel fått en liten baby mage nå, men den er ikke stor selv om jeg er 25 uker på vei, en nå har jeg også en del hud hengende og slenge på magan etter operasjonen, så det har mye og si på at babymagen ikke er kommet frem enda. Men stresser ikke med det, men selvfølgelig vil eg ha babymage jeg også sånn skikkelig som de fleste andre som går gravide og kommet like langt som meg i svangerskapet. Er kun 15 uker til termin, så nå er det på tide at magen stikker ut snart også!
Med Amanda (1.mann) kom magen allerede i uke 18. Men han sparker da, det er det som er det viktigste. Man vet det er liv der inne!! Men nok om det nå.. :)
 
Skal på kontroll på sykehuset den 25.April.2012 altså akkurat 1 år siden min operasjon. Og gru/gleder meg til det. Har hørt av andre som har blitt gravid kort tid etter operasjon at ernæringsfysologene kan "kjefte" litt på deg pga du er blitt gravid kort tid etter operasjonen! MEN det er min kropp & mitt valg om hva jeg velgere og gjøre. Var det nå blitt et lite frø der inne, ja så var det blitt et lite frø der inne!! Ikke kom her og forman deg ovenfor meg :) Men selvfølgelig de vil jo bare det beste for deg. Så de passer jo bare på! Så skal ikke si noe der.. Er jo ikke sikkert de "kjefter" på meg heller, det spørs kanskje veldig på hvem du kommer til. Hu eg skal til har nå vært ok til nå når jeg har vært der i etterkant av operasjonen (vært der en 3 ganger kanskje), så får nå se om hun er like hyggelig nå :p
 
Om tid og stunder skal jeg søke på hudløft på mage, lår, armer kanskje og sist men ikke minst PUPPA! Har jo ikke pupper igjen jo. Bare noen skinnfiller som henger og slenger :p Og det vil man ikke ha i en alder av 28 år.
Men det får bli etter graviditet og evt amming.
 
Har ikke hatt de store plagene etter operasjonen som mangen andre sliter med, men noe har det jo vært. Blir fort kvalm om jeg spiser for fort/for mye, kaldsvetter, blir trøtt og må sove litt. Men det er overkommelig, det er andre igjen som sliter enda mer enn det. Så jeg skal ikke klage i det hele tatt!
 
Så er det kun 5 små arr på magen etter operasjonen, de blir vel lysere med åra tenker eg, men enda ser eg de godt et av de er litt lysere enn de andre!
 
-Bilde tatt i høst-


 
 
Har du noen spørsmål ang operasjonen?
Tiden etter?
Tiden før?
Så bare spør i vei, jeg skal svare deg så godt eg kan på det du evt lurer på :)

5 kommentarer:

 1. Så fint bilde av deg fina! Du stråler jo <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk :) Du er nydelig Anne Marthe <3

   Slett
 2. Gratulerer så mye med både vekttap og graviditeten:) ER selv GBP operert mai 2012 og har gått ned ca 40 kg og er nede i idealvekt og står stille på vekta.Fikk vite for 1 uke siden at jeg er gravid- en gledens nyhet:) Ringte til sykehuset der jeg er operert og fortalte dette - bare positiv tilbakemelding og masse lykke til. Er idag 6+1, så det er fremdeles veldig tidlig, men krysser fingrene og håper på å lykkes!

  Lykke til videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for begge deler :)
   Prøvde flere ganger og ringe sykehuset når jeg fant det ut selv, men de tok jo aldri telefonen! Dårlig altså. Så gav opp til slutt.
   Gratulerer med spiren i magen, den kommer til og holde seg der den skal får vi håpe :)
   Lykke til videre i svangerskapet.

   Slett
 3. Hadde du noe tegn til at du var gravid bortsett fra at mensen uteble?

  SvarSlett

Blir kjempe glad for en kommentar her på bloggen, ha en strålende fin dag ;)