Sider

mandag 29. oktober 2012

10 tips til og gå ned i vekt......

1. Hopp ikke over frokosten
Så snart kroppen får noe å arbeide med settes forbrenningen opp. Dersom du hopper over dette viktige måltidet vil du bare lure deg selv! Alle måltider skal være fullverdige ¿ også frokosten. Spis for eksempel grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker til frokost.
2. Spis regelmessigSpis ofte. Frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis gjerne til faste tider hver dag. Er du turnusarbeider bør du spise med 3-4 timers mellomrom. Dette for å holde blodsukkeret på et jevnt nivå i løpet av dagen. Du vil også da slippe søtsuget og forbrenningen fungerer jevnt ¿ og du går jevnt ned i vekt.
3. Bestem ditt eget målDet er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål. Sett deg gjerne delmål. Et godt tips her er at du etter en dato vurderer hvorvidt du nådde delmålet. Hva har du gjort riktig og galt frem til nå. Med en slik liten "selvangivelse" vil du bli stadig mer bevisst på dine "feller". Prøv det!
4. Styr unna dårlig samvittighetDu kan i stedet lære av den feilen du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til egen adferd. Enten så blir vi skjerpet og går på med fornyet positiv innsats eller vi lener oss tilbake for å bestemme oss for å begynne å slanke oss til neste uke engang ... Det er du som bestemmer hva du skal gjøre med situasjonen din!
5. Våg å lykkesVær fornøyd når målet er oppnådd. Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over "det ekstra kiloet".
Ha gjerne én fast veiedag i uken, hvor du kan bestemme deg for at varselklokkene skal ringe når vekten viser 2 kg over din trivselsvekt.
6. Tren regelmessigLa trening være en prioritert del av ukens gjøremål ¿ ikke en salderingspost. Trening er spesielt viktig i en vektreduksjonsperiode, da du oppnår smidighet, fasthet og styrke i kroppen som stadig blir slankere.
7. Skaff deg gjerne en treningspartnerEn treningspartner kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene. Dessuten er det trivelig å trene sammen!
8. Prøv gjerne en ny mosjonsformForandring fryder. Også når det gjelder mosjon. Vær litt nysgjerrig på nye måter å holde seg i form på. Hva med å delta på inne-bandy, badminton, svømming, tur-marsjer eller kanskje i et løp? Sjekk gjerne om du kan være med i Bedriftsidretten, lokale arrangementer eller det helsestudioet har å tilby.
9. Øk hverdagsaktivitetenUtnytt mulighetene i hverdagen. Ta trappen fremfor heisen, gå for å gi en beskjed til en kollega istedenfor å ringe (eller sende e-post) og gå av bussen en holdeplass eller to tidligere.
10. Bruk tid på å endre vanerÅ endre vaner tar ofte lenger tid enn man tenker. Men det er viktig å jobbe målrettet med å innarbeide nye vaner, da vil det lettere for at det blir en naturlig del av hverdagen din.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir kjempe glad for en kommentar her på bloggen, ha en strålende fin dag ;)